Работа во Grouper - Копирајтер

Имаме потреба од нов член во нашиот маркетинг тим. 

Што треба да знаеш:

 • Искуство и/или знаења за пишување на промотивни статии, блог објави, copy за digital ads
 • Добри комуникациски (писмени и усмени), организациски и презентациски вештини
 • Познавање на социјалните мрежи
 • Во тек со трендовите на дигиталниот свет
 • Се смета за предност> Познавање на Facebook Ads Manager

Што ќе работиш:

 • Креирање на copy за содржините на социјалните мрежи (Facebook, Instagram, Twitter)
 • Креирање на copy за содржините за потребите на email marketing
 • Креирање и собирање на информации, пишување и уредување на содржини за Grouper Blog
 • Креирање на идејни маркетинг концепти и кампањи 
 • Активна соработка со членовите на маркетинг тимот

Што очекуваме:

 • Отворена, комуникативна и мотивирана личност
 • Иницијатива и креативност
 • Способност за брзо учење и адаптирање

Како да аплицираш:

 • Испрати го твоето CV и мотивациско писмо на [email protected]
 • Subject на email пораката преку која аплицираш треба да биде: Copywriter